logo

U bent hier

VUBToday: "Of een thema aanslaat of niet hangt heel hard af van kiezer tot kiezer en wat er in zijn leven speelt"

Nog twee dagen te gaan: we bevinden ons aan de vooravond van de Europese verkiezingen. Maar hoe doen de politieke partijen het in de Belgische hoofdstad? VUB-politicoloog Dave Sinardet observeert samen met politicologen Bart Maddens en Pascal Delwit de politieke toestand in Brussel. Het valt volgens professor Sinardet op dat de N-VA er niet in slaagt om een sterke figuur naar voren te schuiven. Daarnaast lijkt het alsof de MR is blijven stilstaan in de tijd. “Als je die lijsten of het programma bekijkt, krijg je het gevoel dat we nog in de jaren 1970 zijn.” Intussen lijkt de groene groei structureel geworden. “Op de lange termijn bekeken zijn ze er toch in geslaagd om in West-­Europa tot een politieke factor uit te groeien”, zegt Sinardet. “Ecolo zou gerust kunnen eisen dat Groen erbij komt.” Maddens en Delwit houden er echter niet altijd dezelfde mening op na. Lees meer op bruzz.be. read more on VUB Today