logo

U bent hier

VUBToday: Taal- en letterkundeprofs pleiten voor een Actieplan Talen

De afgelopen weken en maanden bereikte ons via het nieuws de ene onheilstijding na de andere over het taalniveau van Vlaamse scholieren en studenten. Die berichten zijn zorgwekkend aangezien een goede taalvaardigheid én kennis van vreemde talen belangrijker zijn dan ooit, zeker in een wereld waarin contact over grenzen van taal en cultuur heen steeds vanzelfsprekender wordt. Op de arbeidsmarkt is de behoefte aan taalprofessionals dan ook groot. Desondanks kiezen steeds minder studenten voor een talenstudie. Om het tij te keren sturen de gezamenlijke academische talenopleidingen aan de Vrije Universiteiti Brussel, UGent, KU Leuven en UAntwerpen aan op een Actieplan Talen. De volgende Vlaamse regering moet volgens hen in samenwerking met opleidingen taal- en letterkunde en toegepaste taalkunde aan de Vlaamse en Brusselse universiteiten de studie van talen bevorderen en meertaligheid aanmoedigen.   read more on VUB Today