logo

U bent hier

VUBToday: Schaduw, T-shirt, zonnecrème. En het loopt gesmeerd!

Zaterdag 8 juni lanceerde Sport Vlaanderen, Gezond Sporten Vlaanderen en de Vrije Universiteit Brussel  een campagne tegen zonnebrand. Die moet onder het motto ‘Schaduw, T-shirt, zonnecrème. En het loopt gesmeerd!’ ouders en jeugdsportorganisaties ertoe aanzetten om sportende kinderen te beschermen tegen de zonnestralen. Want één keer verbrand, heeft een kind de rest van zijn leven een verhoogd risico op huidkanker. Voormalig VUB-rector en huidkankerpatiënt Paul De Knop gaf de aanzet tot de campagne. “In mijn jeugd sportte ik vaak onder de volle zon zonder enige huidbescherming,” zegt hij. “Daar draag ik nu de gevolgen van. Elk kind verdient het te worden gespaard van wat ik nu moet ondergaan.”  read more on VUB Today