logo

U bent hier

VUBToday: 'België kan pioniersrol opnemen in verhaal van gedigitaliseerde geneeskunde'

AI is haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, denk maar aan alle data die smartphones en wearables genereren. Maar ook de gezondheidssector ontsnapt niet aan de razendsnelle ontwikkelingen van AI. En dat is volgens dokter Nina Watté, radioloog in opleiding bij het UZ Brussel, een goede zaak. “Om levensbedreigende pathologieën beter en sneller te kunnen opsporen worden vandaag al algoritmes gebruikt bij wervelfracturen in de hals en bij bloedingen in de schedel. Artificiële intelligentie analyseert automatisch de scans en signaleert onmiddellijk de meest kritieke gevallen. Zo wordt het werkschema van de radioloog aangepast waardoor patiënten verzekerd worden van de best mogelijke kans op een gunstige afloop.” Volgens Watté heeft België ook alle ingrediënten in huis om een pioniersrol op te nemen in het verhaal van gedigitaliseerde geneeskunde. “Ongetwijfeld krijgen we ook met kinderziektes te maken, maar dat mag ons niet tegenhouden.” Lees meer op tijd.be. read more on VUB Today