logo

U bent hier

VUBToday: Mobiscores kunnen op weinig enthousiasme rekenen

Waar eten en drank in de supermarkten een Nutriscore krijgen, hebben huizen sinds deze week een Mobiscore. Een woning kan maximaal tien punten toegewezen krijgen, gebaseerd op voorzieningen zoals openbaar vervoer, onderwijs, winkelgelegenheden en dienstverleningen. Hoe meer voorzieningen in de buurt van de woning, hoe hoger de score. De scores zouden vooral bedoeld zijn om te sensibiliseren. Maar niet iedereen is blij met de komst van deze Mobiscores, ondanks er geen fiscale gevolgen aan gekoppeld worden. Volgens Michel Maus, professor fiscaal recht aan de VUB, werd er reeds voor de komst van de Mobiscore naar mobiliteit verwezen om de hogere verkoop- en huurprijzen te verantwoorden. “Die hogere waarde van het onroerend goed moet doorwegen in het kadastraal inkomen, dat per definitie een huurwaarde is.” Lees meer op tijd.be. read more on VUB Today