logo

U bent hier

VUBToday: Nieuwe VUB-enquête: internationaal vertrouwen in politieke doorbraak in (Noord-)Korea blijft laag

Tijdens het afgelopen jaar vonden twee topontmoetingen plaats tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Er vonden ook drie inter-Koreaanse toppen plaats tussen de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en Kim. Een enquête* die 1 jaar naar de historische Singapore Summit werd afgenomen bij duizend respondenten per land in China, Japan, Rusland en de Verenigde Staten onderzocht hoe de publieke opinie in die landen denkt over de huidige situatie en toekomst van het Koreaans schiereiland na een jaar van bijeenkomsten op het hoogste niveau. De resultaten tonen zowel gelijkenissen als verschillen in visies omtrent inter-Koreaanse betrekkingen, de betrekkingen tussen de VS en Noord-Korea en het beleid ten aanzien van Noord-Korea.  read more on VUB Today