logo

U bent hier

VUBToday: VUB en partners brengen 500 topwetenschappers samen over nieuwe Europese deeltjesversneller “Future Circular Collider”

Van maandag 24 juni t.e.m. vrijdag 28 juni buigen wetenschappers, innovators en beleidsmakers zich tijdens de Future Circular Collider Week (FCC Week) in Brussel over een mogelijke opvolger van de huidige deeltjesversneller “Large Hadron Collider” van het CERN. De nieuwe installatie moet groter en krachtiger worden dan de huidige. Dat is een ambitieuze onderneming om verder onderzoek mogelijk te maken en nieuwe inzichten te geven in het ontstaan van het universum. Naast een reeks lezingen, opent ook een unieke fototentoonstelling over deeltjesfysica en het CERN haar deuren tijdens de FCC Week. Het volledige programma vindt u op http://fccweek2019.web.cern.ch/read more on VUB Today