logo

U bent hier

VUBToday: VUB in top 200 van internationale universiteitsranking

De QS World University Rankings, een internationale universiteitsranking die sinds 2004 jaarlijks verschijnt, heeft wereldwijd duizend universiteiten gerangschikt voor de lijst van het jaar 2020. De ranglijst werd bepaald door verschillende parameters zoals de academische reputatie, gemiddeld aantal citaties per faculteit en het aantal internationale onderzoekers en studenten. De VUB haalt de 195ste plaats en komt zo de top 200 binnen. Andere Belgische universiteiten die in de top 200 voorkomen zijn de KU Leuven (80), de UGent (130) en de UCL (167). De top 3 werd bezet door de prestigieuze Amerikaanse universiteiten Massachusetts Institute of Technology (1), Stanford University (2) en Harvard University (3). Lees meer op hln.be.  read more on VUB Today