logo

U bent hier

VUBToday: 'Groene positionering van Brussels Airport is pure marketingstunt'

Vorige jaar pakte Brussels Airport uit met een certificaat als CO 2-neutrale luchthaven. Onderzoek van de VUB en UAntwerpen bewijst echter het tegendeel. Volgens Kobe Boussauw, professor ruimtelijke planning en mobiliteit verbonden aan de onderzoeksgroep Cosmopolis aan de VUB, is de reële uitstoot eigenlijk hallucinant hoog. “Brussels Airport zet zich graag in de markt als groen, en houdt de mythe in leven dat het bedrijf niet meer doet dan gebouwen verwarmen en bagageafhandeling. Maar dat is niet meer dan een marketingstunt en kan alleen worden volgehouden omdat de uitstoot van de vluchten niet wordt meegerekend. Terwijl die toch de corebusiness zijn van de luchthaven.” Lees meer op standaard.be (+).  read more on VUB Today