logo

U bent hier

VUBToday: VUB-BRIO Taalbarometer: Nederlands onder druk door toenemende diversiteit, maar blijft meest gesproken taal in Brusselse Vlaamse Rand

Dankzij haar internationale karakter is Brussel een smeltkroes van culturen en talen. Door deze internationalisering en de aanhoudende suburbanisatie groeit ook de diversiteit in de 19 gemeentes van de Vlaamse Rand en worden er steeds meer andere talen gesproken. Dat gaat vaak ten koste van het Nederlands en het Frans, al blijven dat wel de meest gekende en gebruikte talen in de randgemeentes. Engels is aan een opmars bezig. Dat blijkt uit de tweede Taalbarometer van prof. Rudi Janssens van de VUB en Brussels onderzoekscentrum BRIO die vandaag werd bekend gemaakt. Een taalbeleid op maat van de verschillende gemeentes dringt zich daarom op.  read more on VUB Today