logo

U bent hier

VUBToday: Zo herstel je het vertrouwen in de politiek

Het vertrouwen in de politiek lijkt elk jaar zich in een dalende trend te bevinden. Kan de volgende regering het tij keren? VUB-professoren Michel Maus en Els Consuegra waagden zich aan een denkoefening dat in ideeën resulteerde om de band tussen het volk en politici te herstellen. Professor Maus stelt alvast voor om tankkaarten niet langer aftrekbaar te maken. “De privé-brandstofkosten van de werknemer bij de werkgever worden slechts voor 40 procent als beroepskosten verworpen. Als we die voor 100 procent verwerpen, zullen werkgevers minder geneigd zijn om de brandstofkosten van het personeel voor hun rekening te nemen.” Professor Consuegra wil dan weer de onderwijskwestie een hart onder de riem steken. “Slimmere promotiecampagnes kunnen een breder publiek met een diversiteit aan talenten aanspreken om de lerarenopleiding te volgen.” Ook andere experten schuiven hun ideeën naar voren. Lees meer op knack.be (+). read more on VUB Today