logo

U bent hier

VUBToday: Belgische universiteiten verbruiken steeds meer data

Dit academiejaar hebben de Belgische universiteiten ongeveer 50 petabyte aan data verbruikt. Het lijkt erop dat de universiteiten onvermijdelijk een nieuw record zullen bereiken. Dat blijkt uit de jongste cijfers van Belnet, het netwerk voor Belgische universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra en overheidsdiensten. Xavier Van Moen, Chief Information Officer van de VUB, ziet de data in de onderzoekswereld ook toenemen. “Zo verwerkt het VUB-ULB Interuniversitair Instituut voor Hogere Energie (IIHE) bijvoorbeeld gigantische datasets die worden gegenereerd door de ‘Large Hadron Collider’ in het CERN. De data-explosie geldt echter niet enkel meer in klassieke domeinen, maar hoe langer hoe meer ook in de humane wetenschappen.” Lees meer op knack.be.  read more on VUB Today