logo

U bent hier

VUBToday: Is nagellak schadelijk voor de gezondheid?

Nagellak staat op de zwarte lijst van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) omdat het schadelijke stoffen en chemicaliën bevat die jouw gezondheid geen goed doen. Daarom adviseert het orgaan om nagellak te vermijden. Volgens Vera Rogiers, toxicoloog aan de VUB, is er niet meteen een risico voor je gezondheid. “Nagellak gebruik je op de nagel, en de nagelplaat laat praktisch niets door. De hoeveelheid nagellak die op de huid terechtkomt, is verwaarloosbaar, dus er is geen risico voor de volksgezondheid.” De voorwaarde is wel dat je nagellak correct gebruikt, en bijvoorbeeld niet inslikt. “Het gezondheidsrisico van een bepaalde stof hangt dus af van de manier waarop je eraan wordt blootgesteld en in welke mate dat gebeurt.” Lees meer op flair.be.  read more on VUB Today