logo

U bent hier

VUBToday: 'Jaartje dubbelen heeft positieve effecten op leerlingen'

Als het van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) afhangt, zullen leerlingen het eerste middelbaar niet langer overdoen ondanks tekorten. Kortom zou dit betekenen dat er geen C-attesten meer uitgereikt worden in het eerste middelbaar. Volgens GO! moeten eindtermen namelijk pas op het einde van de eerste graad gehaald worden, waardoor de focus in het tweede middelbaar ligt op het wegwerken van achterstanden. Wim Van den Broeck, onderwijspsycholoog aan de VUB, is niet meteen gewonnen voor het voorstel. “Wat we meestal zien, is dat net de leerlingen die over de hele lijn zwak scoren blijven zitten.” Een jaartje dubbelen lijkt volgens hem net positieve effecten te hebben op de leerlingen. Maar professor Van den Broeck merkt ook iets positief aan het voorstel, en dat is de extra aandacht voor remediëring. Lees meer op demorgen.be (+). read more on VUB Today