logo

U bent hier

VUBToday: 'Niemand zal op een normale manier 30 à 40 centimeter schelen met zijn ouders'

De Amerikaanse basketbalploeg Boston Celtics verwelkomt hun nieuwst lid Tacko Fall en daar kun je niet naast kijken, letterlijk. Met een lengte van 231 centimeter is hij veruit de grootste ploegspeler. Volgens professor-endocrinoloog Inge Gies (UZ Brussel) is deze lengte het gevolg van een overdosis aan groeihormonen tijdens de pubertijd, veroorzaakt door een aandoening van hypofyse. Dat is een kleine klier zo groot als een erwt die met een steeltje aan de hersenen vasthangt en tussen de twee ogen op ongeveer 5 cm diepte ligt en zorg voor alle hormoonaanmaak in het lichaam. “Hoe groot iemand wordt, hangt van heel wat factoren af, maar één van de belangrijkste blijft toch de familiale voorgeschiedenis. Zeg maar: het familie-DNA. Maar niemand zal ooit op een normale manier 30 à 40 centimeter schelen met zijn ouders.” Lees meer hln.be (+). read more on VUB Today