logo

U bent hier

VUBToday: Studenten wagen zich aan toelatingsexamen arts in Brussel

Vandaag worden de grote hallen van Brussels Expo een grote examenruimte voor maar liefst 6.052 kandidaat-artsen. De toelatingsproef geneeskunde wordt door iedereen zeer ernstig genomen, want slechts een op de vijf zullen aan de opleiding mogen beginnen. En dat zijn vooral studenten uit de hoogste maatschappelijke klassen. Uit een VUB-analyse blijkt dat deelnemers van het toelatingsexamen veel meer kans hebben op slagen als hun moeder en/of vader arts is. Deelnemers uit zwakkere socio-economische klassen hebben echter veel minder kans op slagen. Peter In ‘t Veld, decaan geneeskunde van de VUB, vraagt zich af of toelatingsexamen wel aangepast is aan de realiteit. “Je wil de beste studenten selecteren. Maar het is ook belangrijk dat het beroep van dokter een afspiegeling is van de maatschappij. De groep van dokters is vandaag te weinig divers.” Lees meer op tijd.be. read more on VUB Today