logo

U bent hier

VUBToday: 'Salarissen Belgische parlementsleden niet te hoog'

Belgische parlementsleden behoren tot de best betaalden in de Europese Unie. Herman Matthijs, professor publieke financiën aan de VUB, vergeleek de cijfers. Zo krijgen Belgisch parlementariërs ruim 7.000 euro netto per maand op hun bankrekening. De verschillen tussen arme en rijke EU-landen zijn dan ook immens. “Een Roemeens parlementslid verdient bijvoorbeeld maar 1150 euro. De Belgen zijn dus zeker niet slecht betaald.” Maar professor Matthijs vindt dat, ondanks de grote verschillen tussen de landen, de salarissen of uittredingsvergoedingen van Belgische parlementariërs niet te hoog zijn. “Er zijn veel topambtenaren en ceo’s bij autonome overheidsbedrijven als Proximus, NMBS en Bpost die een pak meer verdienen. Nee, het grootste probleem is dat we te veel politieke mandatarissen hebben in dit land.” Lees meer op knack.be (+). read more on VUB Today