logo

U bent hier

Getuigenissen: breng ons crimineel verleden tot leven!

Op 23 mei 2019 schoot Getuigenissen uit de startblokken. Het project, dat achttiende- en negentiende-eeuwse getuigenverhoren en ondervragingen verzamelt en digitaliseert en met behulp van vrijwilligers transcribeert, is een samenwerking tussen de Vrije Universiteit Brussel (geschiedenis, criminologie, taalkunde en sociologie), de Rijksarchieven en Histories vzw. Ondertussen genoot het project een vliegende start en werden al meer dan 1500 verhoren uitgeschreven. Dat leverde al minstens evenveel sappige verhalen en anekdotes op die bovendien een unieke inkijk geven in het dagelijkse leven tijdens de achttiende en negentiende eeuw. Ook geprikkeld door geschiedenis en zin om in het criminele verleden te duiken? Bezoek dan snel de Getuigenissen-website voor meer informatie!