logo

U bent hier

VUBToday: 'Als we niets doen, vragen we eigenlijk om aanslagen'

Gerrit Loots, professor psychologie aan de VUB, bezocht in juni de Koerdische kampen Al Hol, Ain Issa en Al Roj. Daar verrichtte hij psychologisch onderzoek naar de Belgische kinderen die getraumatiseerd zijn en in slechte gezondheid verkeren. Professor Loots merkte ook wanhoop en wrok op onder de moeders die zich in de steek gelaten voelen, en daar wringt het schoentje. “De moeders zeiden tegen mij: als mijn kind sterft, dan heb ik geen toekomst meer, ik ben slechts aan het overleven voor de kinderen. Dan vragen wij toch eigenlijk om aanslagen? En ze kunnen vertrekken hè, de kampen zijn niet waterdicht. Er zijn al enkele vrouwen die uit de kampen zijn ontsnapt met hulp van mensensmokkelaars.” Lees meer op demorgen.be (+). read more on VUB Today