logo

U bent hier

VUBToday: Cafeïne heeft minder effect heeft op nachtrust dan alcohol of nicotine

Uit een nieuwe studie van de Florida Atlantic University blijkt dat alcohol en roken niet bevorderend zijn voor de nachtrust. Maar koffie heeft volgens diezelfde studie verrassend genoeg geen invloed op de slaapkwaliteit, al zou dat van persoon tot persoon afhangen. Volgens Dirk Devroey, professor huisartsgeneeskunde aan de VUB, is het nog steeds beter om koffie volledig te vermijden. “Als je het toch moeilijk hebt om je geliefkoosde drankje volledig af te zweren, hou het dan bij maximaal 2 kopjes per halve dag. De schadelijke effecten van 4 kopjes koffie per dag zijn namelijk heel beperkt. Als je die dosis verdraagt, er geen hoofdpijn, hoge bloeddruk of zure oprispingen van krijgt, hoef je niet te stoppen met koffiedrinken.” Lees meer op hln.be.  read more on VUB Today