logo

U bent hier

VUBToday: De Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor chemicaliën die beschavingsziekten laten toenemen

De Hoge Gezondheidsraad merkt op dat er nauwelijks onderzoek gedaan wordt naar de langetermijneffecten van chemische stoffen, die in producten zitten verwerkt zoals plastic, cosmetica en voeding. En dat terwijl de wetenschap steeds hardere bewijzen levert dat dergelijke stoffen heel wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Nicolas Van Larebeke, toxicoloog aan de VUB, heeft dergelijke bewezen gezondheidseffecten opgelijst. “Ze dragen bij tot het risico op hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, de ontregeling van de voortplanting, maar ook tot verstoring van de neurologische ontwikkeling en tot cognitieve stoornissen.” Van Larebeke merkt door de verhoogde blootstelling aan chemicaliën ook een toename van beschavingsziekten op zoals diabetes. Lees meer op hln.be (+).  read more on VUB Today