logo

U bent hier

VUBToday: 'Goed dat studenten durven spreken over hun psychische problemen'

Uit een bevraging van de KU Leuven blijkt dat een op de drie eerstejaarsstudenten kampen met psychische problemen. Deze variëren van ernstige depressies tot faalangst bij examens. Er wordt ook afgevraagd of studenten te snel grijpen naar de term ‘depressie’. Volgens Wim Van den Broeck, professor ontwikkelings- en onderwijspsychologie aan de VUB, kan het geen kwaad om psychopathologisch jargon te gebruiken om gevoelens en emoties te beschrijven. “Het belangrijkst is dat studenten durven te spreken hierover. De woorden waarmee ze dat doen, zijn van ondergeschikt belang. Stel dat iemand zegt: ‘Ik ben depressief’, dan weet je tenminste dat er iets aan de hand is.” Lees meer op demorgen.be (+). read more on VUB Today