logo

U bent hier

VUBToday: Waarom zijn mensen geïnteresseerd in mysteries?

Mysteries sluipen al vroeg je leven binnen. De waarom-fase van de kleuter zal daarom wellicht niet onbekend in de oren klinken. Ook volwassenen zijn gefascineerd door mysteries, stelt VUB-onderzoeker Bart Colson. “In de wetenschap zoekt men immers naar antwoorden op grote en kleine mysteries.” Maar waarom willen we alles te weten komen? Wat prikkelt ons? “Het is eigen aan het leven dat er onbekende elementen aanwezig zijn. Onze menselijke geest is echter niet altijd zo goed bestand tegen de spanning van open raadsels. Het brengt onzekerheid met zich mee.” Maar niet alle mysteries spreken iedereen even hard aan. Ook nemen we het antwoord op een mysterie niet zomaar aan van iedereen. Lees meer op knack.be.  read more on VUB Today