logo

U bent hier

VUBToday: 'Water is te goedkoop'

Volgens het nieuwste rapport van het World Resources Institute (WRI) staat ons land op de 23ste plaats in een wereldrankschikking van landen die kans maken op ernstige waterschaarste. Het verbaast Marijke Huysmans, professor grondwaterhydrologie aan de VUB, alvast niet. België verbruikt namelijk als dichtbevolkt gebied samen met de industrie en landbouw veel water, terwijl er niet veel beschikbaar is. Volgens professor Huysmans speelt het prijskaartje ook een rol. “Mensen horen dat niet graag, maar water is te goedkoop. Daardoor is er te weinig stimulans om naar alternatieven te zoeken en erin te investeren.” Maar er is ook goed nieuws, want Huysmans merkt een groeiend besef dat het waterprobleem zich steeds meer opdringt. Lees meer op standaard.be (+).  read more on VUB Today