logo

U bent hier

VUBToday: Nieuwe regering wordt wellicht opnieuw een Zweedse

Elf weken na de verkiezingen van 26 mei lijkt er eindelijk een doorbraak te komen in de Vlaamse formatie. Dave Sinardet, professor politieke wetenschappen aan de VUB, was gisteren te gast in het VTM Nieuws waarin hij een woordje uitleg gaf over de stand van zaken. De nieuwe regering wordt wellicht opnieuw een Zweedse, maar geen kopie. “Ze gaan denk ik echt wel proberen om te laten zien dat er een ander verhaal geschreven wordt. Ook al omdat tijdens de vorige legislatuur natuurlijk heel veel spanningen waren tussen die drie partijen. Zeker tussen N-VA en CD&V, die elkaar constant stokken in de wielen staken.” Toch meent professor Sinardet dat we een slag rond de arm moeten houden. “De enige zekerheid in de politiek is dat er geen zekerheden zijn.” Bekijk op nieuws.vtm.be het bewuste televisiefragment. read more on VUB Today