logo

U bent hier

VUBToday: 'De vergelijking met het 70-puntenplan van het Vlaams Blok is onterecht'

Bart De Wever voorziet in zijn startnota wachttijden voor nieuwkomers die aanspraak willen maken op de Vlaamse sociale bescherming en de kinderbijslag. Volgens Mark Elchardus, socioloog aan de VUB, staat dat te lezen in twee opvallende passages van deze veelbesproken startnota. “Enerzijds moeten nieuwkomers zes maanden in Vlaanderen verblijven vooraleer ze recht hebben op kinderbijslag. Anderzijds moeten er vijf jaren verstrijken voor ze beroep kunnen doen op de Vlaamse sociale bescherming en andere sociale voordelen.” Het lijkt volgens professor Elchardus erop dat men wil terugkeren naar de oorspronkelijke bedoeling van de sociale zekerheid. Lees meer op knack.be (+). read more on VUB Today