logo

U bent hier

VUBToday: 'Fruitmanden helpen niet tegen burn-outs'

Steeds meer mensen voelen zich niet goed in hun vel op de werkvloer. Bazen proberen dan op hun beurt hun werknemers op te peppen met fruitmanden of een pingpong tafel voor tijdens de koffiepauze. “Goedbedoelde initiatieven, maar ze gaan de tsunami aan burn-outs niet tegenhouden”, zegt VUB-psychologe Elke Van Hoof. Ze wil daarom niet enkel werk maken van een welzijnsbeleid op de werkvloer, maar ook mensen ondersteunen die deze moeten integreren in hun bedrijf. Zo richt ze Organisation of Chief Happiness Officers (OCHO). “Het is de allereerste vereniging in Europa voor professionals die zich bezighouden met een strategisch welzijnsbeleid. De bedoeling is om alle kennis, expertise en good practices die er zijn over welzijn op het werk, te bundelen.” De vereniging komt op vraag uit het bedrijfsleven zelf. Er zouden al 140 bedrijven getekend hebben voor een samenwerking. Lees meer op demorgen.be (+). read more on VUB Today