logo

U bent hier

VUBToday: 'Iemand die polariserend communiceert kan polariserende reactie verwachten'

De Golden Globes, de Grammy Awards, de BFTA’s en de Oscars zijn zowat de belangrijkste hoogtepunten van het afgelopen awardseizoen, doorgaans georganiseerd tijdens de maanden januari en februari. Hier bij ons zijn dat de Gouden Schoen, Les Magritte en afgelopen donderdag ook de jaarlijkse MIA’s. Het was een editie die Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jambon alvast niet gauw zal vergeten. Wanneer hij zich op het podium begaf om de MIA voor ‘Hit van het Jaar’ uit te reiken, kon de minister namelijk rekenen op flink wat boegeroep. Voor VUB-politicoloog Dave Sinardet was het geen bijzondere verrassing. “Jambon durft weleens te polariseren. Dan mag hij ook polariserende reacties verwachten.” Toch meent professor Sinardet dat elke politicus staat te springen om op dat podium te staan. Lees meer op hln.be (+). read more on VUB Today