logo

U bent hier

VUBToday: The Guardian heeft een crush op Brusselse universiteitsbuurt

Amsterdam, Barcelona of Londen worden traditioneel gezien als Europese steden met veel hippe buurten waar we al te graag op citytrip gaan. Maar de Britse krant ‘The Guardian’ roept nu stad Brussel uit als één van de hipste steden van Europa, vooral de universiteitsbuurt in de Brusselse gemeenten Elsene en Etterbeek valt enorm in de smaak bij de Britten. De universiteitsbuurt ligt net buiten het toeristisch centrum en heeft een enorm kosmopolitische bevolking. Het aanbod aan bars, restaurants, winkels, start-ups, evenementen en feestjes is hierdoor heel divers. Steeds meer studenten van over de hele wereld weten hun weg naar deze buurt te vinden. “Studenten hebben de jongste jaren een toevloed van talent en investeringen aangetrokken”, meent The Guardian. De Brusselse universiteitbuurt mag trots de tweede plaats bezetten in de top 10 van ‘Coolste buurten van Europa’, enkel Järntorget/Långgatorna in het Zweedse Göteborg scoort beter. Lees meer op theguardian.com.  read more on VUB Today