logo

U bent hier

VUBToday: "Iedereen beleeft vandaag extreem individuele ervaringen"

De mens wordt gekenmerkt als een sociaal wezen en is al sinds zijn bestaan voortdurend bezig met interactie tot de anderen. De laatste jaren leven we echter steeds meer in een geïndividualiseerde wereld. Zo lijkt iedereen vandaag alleen maar geïnteresseerd in zijn smartphone. VUB-socioloog Werner Schirmer is individualisering geen recent fenomeen. “Het fenomeen van individualisering kent zijn oorsprong bij het begin van de industrialisering, zo’n 150 tot 200 jaar geleden. Mensen trokken van het platteland naar de stad, waar ze niet langer als deel van een meestal grote clan, maar als een individu werden beschouwd.” Professor Schirmer ziet ook de rol van de recente technologieën in dit verhaal, maar meent dat het niet betekent dat we nooit meer met elkaar zullen praten. Lees meer op hbvl.be (+). read more on VUB Today