logo

U bent hier

VUBToday: Minder alleenwonenden in Limburg dan in andere provincies

In Limburg bestaan de huishoudens uit 30 procent alleenwonenden. Dat is opvallend minder dan de andere provincies van het land. Volgens Patrick Deboosere, demograaf aan de VUB, zijn hiervoor een aantal verklaringen. “Enerzijds is er de toegenomen welvaart, waardoor mensen vaker voor nieuw samenlevingsvormen zoals een latrelatie kiezen.” Van de alleenwonenden is de grote meerderheid al op leeftijd. “Waar een weduwe vroeger vaak door de kinderen in huis werd genomen, blijven ze nu langer zelfstandig.” Daarnaast zijn er ook heel wat alleenstaande ouders. De jonge alleenwonenden kiezen op hun beurt om in een grootstad te wonen. “Jongeren plakken in de stad waar ze hebben gestudeerd.” Lees meer op standaard.be (+). read more on VUB Today