logo

U bent hier

VUBToday: Syndroom van McCune Albright: 'Zonder medicijn Prolia zal ze blind worden'

Kim Schoonjans lijdt aan het syndroom van McCune Albright, een erg zeldzame aandoening die haar botten en organen aantasten. Door de jaren heen heeft ze al heel wat operaties achter de rug, en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. De kosten lopen hierdoor hoog op. Daarbovenop heeft ze elke zes maanden het medicijn Prolia nodig, maar de ziekteverzekering wil niet tussenkomen. “Voor de ziekteverzekering zijn dat geen grote kosten”, zegt Bert Bravenboer, internist-endocrinoloog aan het UZ Brussel. Hij wijst erop dat Kim het medicijn nodig heeft, want zonder zal ze blind worden. Maar het college van artsen-directeurs is van mening dat er nog niet genoeg wetenschappelijke bewijzen zijn dat het medicijn effectief werkt bij de aandoening. Lees meer op standaard.be (+). read more on VUB Today