logo

U bent hier

VUBToday: Crash Boeing 737 MAX: 'Ontwerpfouten en commerciële overwegingen'

De twee dodelijke vliegtuigcrashes van de Boeing 737 MAX zou te wijten zijn aan ontwerpfouten. Dat zegt professor Tim De Troyer, verbonden aan de VUB-faculteit Ingenieurswetenschappen, in het programma Z-Talk op Kanaal Z. “Een hele reeks van factoren hebben er toe geleid dat het systeem in het vliegtuig de neus van het toestel naar beneden duwde, tegen de wil van de piloten.” De piloten die het vliegtuig terug stabiel probeerden te krijgen, vochten tegen een systeem dat een soort van automatische duikvlucht nam. Maar volgens professor De Troyer is er naast het technisch verhaal ook het zakelijk aspect die niet over het hoofd gezien mag worden. Commerciële overwegingen zouden alsook geleid hebben tot de problemen van de Boeing 737 MAX. Bekijk de volledige aflevering op kanaalz.knack.be. read more on VUB Today