logo

U bent hier

VUBToday: Vertrek VRT-directeur Peter Claes: 'De enige juiste beslissing'

De stormen Ciara en Dennis zijn uitgeraasd en ook de VRT-storm lijkt eindelijk te gaan liggen. De VRT en Peter Claes, algemeen directeur Media en Productie hebben besloten om na 17 jaar de samenwerking te beëindigen. Volgens Katia Segers, professor communicatiewetenschappen aan de VUB, is het vertrek van Claes de enige juiste beslissing. “Het was cruciaal dat er zo snel mogelijk duidelijkheid kwam zodat de rust zich kan herstellen binnen het huis van vertrouwen.” Maar daarmee is de kous niet af. Professor Segers roept op om snel werk te maken van een nieuwe directeur Media en Productie. “Het belangrijk dat alle Vlamingen kunnen blijven rekenen op een sterke openbare omroep.” Lees meer op standaard.be. read more on VUB Today