logo

U bent hier

VUBToday: VUB-medeoprichter Seraphin De Vriendt overleden

Seraphin De Vriendt, medeopdrichter van de Vrije Universiteit Brussel, is op 11 februari overleden. Het nieuws is vandaag pas bekend geraakt. Hij studeerde Germaanse filologie aan de ULB en werd nadien professor linguïstiek aan de ULB en de VUB. De Vriendt stond bekend als neerlandicus, zegt zijn oud-leerling Wim Vandenbussche. Deze laatste werd nadien zijn collega-professor linguïstiek aan de VUB en heeft naar eigen zeggen veel goeie herinneringen aan colleges van professor De Vriendt. “Zijn lessen waren legendarisch. Hij kon de studenten dertig lesuren lang onderhouden over het woordje ‘er’. Hij vond: kleine woorden maken het verschil. En gelijk had hij.” De Vriendt stond ook bekend als expert in gebarentaal en herschreef het Brusselse dialect. Lees meer op bruzz.be. read more on VUB Today