logo

U bent hier

VUBToday: Formatiecrisis: 'Allemaal platte partijpolitiek'

Gezellig samenzijn in combinatie met lekker eten en een glaasje bubbels of wijn klinkt altijd wel als een geslaagde avond. Ook VUB-politicoloog Dave Sinardet doet het geregeld wel eens met zijn collega’s Ive Marx (UAntwerpen) en Stijn Baert (UGent). Deze keer hebben ze ook magazine ‘Knack’ uitgenodigd om mee aan tafel te schuiven, ergens in een Antwerps restaurantje. De aanslepende regeringsvorming bleek een groot gespreksonderwerp te zijn aan tafel. Ze zitten duidelijk verveeld hoe politici steeds de vingers wijzen naar elkaar en politiek spelletjes spelen. “Ik krijg het eerlijk gezegd ook moeilijk als het gaat over de zoveelste poging om de N-VA en de PS samen te brengen”, zucht professor Sinardet tussendoor. Naast formatiemoeheid, zijn ook ons pensioensysteem en de nood- en expertenregering thema’s die tussendoor op tafel gesmeten worden. Lees het volledig onderonsje op knack.be (+). read more on VUB Today