logo

U bent hier

VUBToday: 'Ongezond eten en lang leven is eerder uitzonderlijk'

Hub Vermeulen (54) eet al 37 jaar lang elke dag biefstuk met frieten. Naar eigen zeggen heeft hij geen last van ouderdomskwaaltjes of gezondheidsproblemen. De kwestie zorgt bijgevolg voor de nodige discussie dat ongezond eten en leven geen impact zouden hebben op de levensduur. Volgens VUB-voedingsexpert Patrick Mullie behoren mensen zoals Hub Vermeulen eerder tot de uitzonderlijke gevallen. “Als anderen dit doen, krijgen ze hoogstwaarschijnlijk wel te maken met obesitas, een hoge bloeddruk, een hoge cholesterol, hart- en vaatziekten of andere kwalen.” Professor Mullie haalt ook een ander voorbeeld aan. “Omdat iemand zijn hele leven rookt en toch 97 wordt, betekent dat niet dat roken gezond is. Dan negeer je gewoon de vele mensen die wel ziek worden.” Lees meer op hbvl.be (+). read more on VUB Today