logo

U bent hier

VUBToday: VUB-onderzoek gespot in nieuwsmagazine Karrewiet

Kinderen met chronische pijn die leren over pijn, kunnen pijn nadien beter verdragen. Dat blijkt uit VUB-doctoraatsonderzoek van Roselien Pas, onder begeleiding van professor Kelly Ickmans i.s.m. de UAntwerpen. Reporter Tibo ging voor het nieuwsmagazine ‘Karrewiet’ aankloppen bij Roselien Pas om uit te zoeken hoe dat allemaal in z’n werk gaat. Zo toont ze met behulp van een pop aan hoe pijnsignalen via de zenuwen naar de hersenen worden verstuurd, en dat hersenen op hun beurt bepalen of je pijn zal voelen. “We zijn ervan overtuigd dat als je pijn beter begrijpt je er beter mee kunt omgaan.” Ze verwijst hiervoor naar eerdere studies bij volwassen die reeds hebben aangetoond dat pijneducatie een positief effect heeft op pijnbeleving. Bekijk de volledige reportage op ketnet.be.  read more on VUB Today