logo

U bent hier

VUBToday: VUB-prof stampt de Techniekschuur uit de grond

De Techniekschuur in Lennik dompelt jongeren en ouderen onder in de wereld van techniek en elektronica. Ze leren hier technologische snufjes zoals lasercutters en 3D-printers te gebruiken. Het is een initiatief van VUB-ingenieur Ronald Van Ham en zijn vrouw Heidi Cuypers. Het duo benadrukt dat ze echt openstaan om iedereen te verwelkomen. “Iedereen is elke dinsdagavond welkom om het materiaal te gebruiken op onze ‘open schuuravond’. Of het nu is om samen van nul iets te maken, of spullen die kapot zijn te laten herstellen”, zegt professor Van Ham. Men hoeft zich geen zorgen te maken over voorkennis. “De enigevoorwaarde is dat je bereid moet zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken en helpt meedenken”, aldus Cuypers. De schuur organiseert ook meerdaagse kinderkampen en zijn zodanig succesvol dat er sprake is van een wachtlijst. Lees meer op nieuwsblad.be (+).  read more on VUB Today