logo

U bent hier

VUBToday: Wanneer en hoe vaak moeten wij ons douchen?

Terwijl de ene steevast ’s morgens in de douche kruipt, zal de andere liever ’s vonds in de douche springen. Er zijn uiteraard ook de grote fans die er op beide tijdsstippen induiken. Maar hoe vaak, hoe lang en wanneer doen wij dit het best? Heeft het invloed op onze huid? En hoe warm mag het water zijn? Volgens dokter Samira Baharlou, kliniekhoofd Dermatologie in het UZ Brussel, is het vooral belangrijk om korte en lauwe douches te nemen. “Zeker mensen met een droge huid. Dat hoeft zeker niet dagelijks, ook niet als je een vette huid hebt. Hoe vaker je die wast, hoe vetter ze wordt, want je stimuleert de talgproductie.” Daarnaast zijn de soorten producten die je kiest enorm belangrijk voor de huid. Lees meer op knack.be (+). read more on VUB Today