logo

U bent hier

VUBToday: Zelfdoding van tv-presentatrice Caroline Flack: 'Britse pers niet milder geworden na Diana'

De Britse tv-presentatrice Caroline Flack (40) stapte afgelopen zaterdag uit het leven. Het veroorzaakte meteen een shockgolf in Groot-Brittannië. Alle vingers wijzen naar de roddelpers, die haar de afgelopen maanden meedogenloos hebben aangepakt. Er werden inmiddels al meer dan een half miljoen handtekeningen verzameld om de kwestie op de politieke agenda te plaatsen. Al menen media-experts dat het weinig zal uithalen. Dat zegt ook Katia Segers, professor communicatiewetenschappen aan de VUB. “Goede voornemens worden snel vergeten. Zelfs na het overlijden van prinses Diana is de Britse pers niet milder geworden. Integendeel, de komst van online journalistiek zorgt dat er nóg scherper getiteld wordt dan in de jaren 90.” Door online media spelen drama’s zich in realtime af, waardoor beroemdheden geen adempauze meer hebben. Lees meer op hln.be (+). read more on VUB Today