logo

U bent hier

VUBToday: “Als je twijfelt over een dosis medicijn, vraag je dokter om raad”

Een moeder uit West-Vlaanderen heeft haar zoontje een te grote hoeveelheid medicijn toegediend. Het parket gaat uit van een triest voorval en ziet geen kwaad opzet. Johan Marchand, pediater in het UZ Brussel, adviseert om altijd strikt de instructies te volgen van je arts of apotheker. Zeker wanneer je twijfelt of iets onduidelijk zou vinden. “Bij een eenvoudige ingreep zal een arts meestal gewone pijnstillers voorschrijven die helpen om pijn en eventueel koorts te bestrijden.” Deze medicijnen hebben vaak thuis al staan. “Het gebeurt niet vaak dat je daarvan te veel toedient, want de grens tussen een normale dosis en toxische dosis is enorm groot.” Maar er zijn bij sommige personen wel uitzonderingen. Lees meer op nieuwsblad.be (+). read more on VUB Today