logo

U bent hier

VUBToday: En plots dragen jouw biermerk en een dodelijk virus dezelfde naam

De Leuvense bierbrouwer AB InBev kennen we het best van Stella Artois. Maar het bedrijf beschikt ook over paradepaardje Corona, het biermerk welteverstaan. Velen zullen door de actualiteit vooral aan het dodelijk coronavirus denken. Wat doet zo’n situatie met een bedrijf en vooral: wat kan een bedrijf hieraan doen? Volgens VUB-marketingexpert Fons Van Dyck sta je als merk machteloos tegenover externe factoren zoals een virus. “Tegenover een generieke naam in een andere context valt weinig te beginnen.” Maar volgens professor Van Dyck is de crisis rond het coronavirus geen reden tot paniek. “De aandacht in de media - en sociale media - voor hoe het biermerk straks zal communiceren, zal groter zijn dan ooit voordien. Elke vermeende crisis biedt telkens een geweldige opportuniteit.” Het is niet de eerste keer dat een merk hinder ondervonden heeft van externe factoren. Lees er meer over op demorgen.be (+). read more on VUB Today