logo

U bent hier

VUBToday: Kansspelcommissie en gokbedrijven twee handen op een buik?

Uit een recent rapport dat aan minister van Jusitie Koen Geens werd bezorgd, blijkt dat ambtenaren van de Kansspelcommissie geschenken van gokbedrijven aanvaarden. Frieda Matthys, professor psychiatrie aan de VUB, valt niet van haar stoel na deze onthulling. Ze wijst hiervoor naar een passage dat ze las op de website van de Kansspelcommissie. Er staat onder meer te lezen dat de commissie wil waken over een rendabele kansspelsector. Dat is volgens professor Matthys tegenstrijdig met de andere doelstelling, namelijk het beschermen van mensen die gokken. “Eigenlijk doen ze veel moeite om het voor de goksector gemakkelijker te maken.” Toch wil ze het bestaan van de commissie niet als irrelevant beschouwen. “Zij zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen illegale praktijken gebeuren.” Lees meer op vrt.be. read more on VUB Today