logo

U bent hier

VUBToday: Landschapskantoren: "Er is geen one size fits all voor de werkvloer"

Met tien, twintig of zelfs dertig mensen in eenzelfde ruimte werken: landschapskantoren zijn in sommige bedrijven niet weg te denken. De laatste jaren hebben veel werkgevers echter spijt dat ze deze hebben ingevoerd en schaffen de landschapskantoren zelfs af. Volgens Veerle Hermans, professor ergonomie aan de VUB, hoeft dit niet te verbazen. “Communicatie en concentratie zijn niet te verzoenen in landschapskantoren.” Hermans ziet naast lawaai nog andere factoren spelen die van landschapskantoren geen geschikte werkplaats maken. “Voor de een is het te koud op het kantoor, voor de ander te warm. Er is gewoon geen ‘one size fits all’ voor de werkvloer.” Ze pleit daarom voor ‘activity based offices’, waar elke kantoorruimte een specifieke functie wordt toegewezen zoals concentratie, communicatie, samenwerking of ontspanning. Lees meer op demorgen.be (+). read more on VUB Today