logo

U bent hier

VUBToday: Liefst 2 op 3 fietsongevallen bij jongeren vindt plaats op wegen zonder fietspaden

Het aantal fietsongevallen met kwetsbare weggebruikers zoals jongeren, ligt nog altijd veel te hoog. Belangrijke boosdoeners zijn het gebrek aan infrastructuur en de routes die gefietst worden. Fietsers kiezen vaak voor rustige wegen met weinig ander verkeer. Maar paradoxaal genoeg gebeuren daar net de meeste ongevallen, omdat daar geen fietspaden zijn. Dit blijkt uit het doctoraatsonderzoek dat Jef Vanparijs recent uitvoerde aan de Vrije Universiteit Brussel, onder begeleiding van promotoren prof. dr. Bas de Geus, prof. dr. Romain Meeusen (VUB) en prof. dr. Luc Int Panis (UHasselt). Hij ontving hiervoor financiële steun van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) en Levenslijn.  read more on VUB Today