logo

U bent hier

VUBToday: Nieuw kankeroffensief aan de VUB

De VUB krijgt samen met drie Vlaamse bedrijven 2 miljoen euro subsidies om onderzoek te voeren naar een nieuwe immuuntherapie die dikkedarmkanker moet bestrijden. De partners zelf sprokkelen samen 1 miljoen euro bij elkaar. Kris Thielemans, professor-emeritus aan de VUB, zal het onderzoek leiden. Hij startte destijds het project in biotechbedrijf Etherna, maar sommige onderzoekspistes bleven er toen links liggen. Met de kapitaalinjectie wordt er nu nieuw leven geblazen in het project en zal het onderzoek voortaan verder plaatsvinden aan de VUB. “Het zou zonde zijn om die piste op de plank te laten liggen. Er is nog geen bewijs dat ze werkt, maar er zijn voldoende argumenten die het waard maken om ze te testen.” Thielemans is al lang bezig met immunotherapie en geloofde naar eigen zeggen er steevast in. De aanpak van deze behandeling is persoonlijk vooral een dure kwestie. “De productie efficiënter maken het vaccin is een doelstelling van het consortium.” Lees meer op tijd.be (+). read more on VUB Today