logo

U bent hier

VUBToday: 'Stel de rituele besnijdenis uit tot de persoon volwassen is'

Rik Remmery wil dat er een einde komt aan de kinderbesnijdenis, want het zou tot de dood kunnen lijden. Ook Dirk Devroey, professor huisartsgeneeskunde aan de VUB, oppert ervoor om de besnijdenis niet bij kinderen te laten uitvoeren, maar wel om andere redenen. Het seksueel genot is veel minder bij besneden mannen. “Besneden mannen zijn minder gevoelig aan de eikel. Het wegknippen van de voorhuid legt de eikel onbeschermd bloot. Daardoor zal het gevoelige slijmvlies van de eikel zo hard worden als gewone huid.” Het lijkt hem beter dat de religieuze besnijdenis wordt uitgesteld tot de persoon volwassen is. “Hij kan dan zelf goed geïnformeerd beslissen.” Lees meer op nieuwsblad.be (+). read more on VUB Today