logo

U bent hier

VUBToday: Vaccineren tegen kanker

Alle spotligths staan gericht op VUB-onderzoekster Damya Laoui, want zij werkt momenteel samen met haar team hard aan een mogelijk kankervaccin. Deze werd reeds getest bij muizen en werkt naar verluid goed. Het vaccin moet nog klinische tests doorstaan bij mensen, maar dat laat voorlopig nog op zich wachten. “Ons kankervaccin is nu eenmaal niet zo’n gemakkelijk economisch model”, zegt bio-ingenieur Laoui. Daarom is de onderzoekster op zoek naar fondsen voor de klinische testen, wat geen gemakkelijke opgave blijkt te zijn. “Elke prof is gefrustreerd omdat hij meer tijd moet investeren in fondsenwerving dan in het onderzoek zelf. Net zoals de meeste onderzoekers ben ik volledig overwerkt.” Lees op knack.be (+) waarom haar kankervaccin een soort immuuntherapie is. read more on VUB Today