logo

U bent hier

VUBToday: VUB-prof ontwikkelt onkraakbare identificatiesysteem

Je smartphone ontgrendelen dankzij gezichtsherkenning, is een toepassing die reeds ingeburgerd is. Maar in het digitaal tijdperk waarin we ons nu bevinden, bestaat het gevaar dat je gezicht ‘gestolen’ wordt door hackers, waardoor er wantrouwen groeit tegenover nieuwe digitale technieken. Martin Zizi, professor aan de Vrije Universiteit Brussel en de KU Leuven, lijkt de oplossing gevonden te hebben. Hij ontwierp de NeuroPrint, een identificatiesysteem dat gebruik zou maken van communicatie tussen de hersenen en de hand waarmee je jouw smartphone vasthoudt. Het toestel voelt de microtrillingen van de spieren waardoor het de persoon kan meteen herkennen. Deze trillingen zijn bij elke persoon uniek en aangezien het systeem geen gebruik maakt van de cloud, neemt het risico op piraterij gevoelig af. Lees meer op tijd.be. read more on VUB Today